Compania auto Tesla va rechema 362.000 de vehicule din SUA pentru a-şi actualiza software-ul Full Self-Driving (FSD) Beta, după ce autorităţile de reglementare de la Washington au declarat, joi, 16 februarie, că sistemul de asistenţă pentru şofer nu a aderat în mod adecvat la legile de siguranţă a traficului şi că ar putea provoca accidente, relatează agenția de presă Reuters.

Compania Tesla va lansa gratuit o actualizare de software over-the-air (OTA)

Așadar, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a informat că software-ul Tesla va permite unui vehicul „să depăşească limitele de viteză sau să traverseze intersecţii într-un mod ilegal sau imprevizibil, crescând riscul unui accident”.

Compania Tesla va lansa gratuit o actualizare de software over-the-air (OTA). De asemenea, producătorul de vehicule electrice a anunțat că nu are cunoştinţă despre răniri sau decese care ar putea fi legate de problema pentru care are loc rechemarea.

Producătorul auto mai precizează că are 18 cereri de garanţie. Acesta este un nou regres pentru sistemul de asistenţă pentru şofer al Tesla, care se confruntă cu un control public şi de reglementare tot mai mare.

Directorul general al Tesla, miliardarul Elon Musk, şi-a ratat în mod repetat propriile obiective de a obţine capacitatea de conducere autonomă a vehiculelor, pe care a prezentat-o drept o potenţială sursă importantă de bani.

Elon Musk a donat acțiuni Tesla în valoare de 1,95 miliarde de dolari anul trecut

Companiile listate la bursa din SUA sunt obligate să înainteze rapoarte acestei comisii în mod regulat. Elon Musk a donat, potrivit datelor din raport, o sumă de 11,6 milioane de acțiuni. Documentul nu precizează însă cine a fost beneficiarul. Transferul acțiunilor s-a realizat între august și decembrie 2022, relatează postul american BBC.

De asemenea, nu ar fi pentru prima dată când miliardarul Elon Musk donează acțiuni Tesla. Acesta a oferit donații în valoare de 5,74 miliarde de dolari în anul 2021. Omul de afaceri a refuzat să comenteze în privința acestui subiect. Magnatul a declarat totuși, miercuri, 15 februarie, că va căuta un director executiv care să îl înlocuiască la conducerea Twitter.

„Probabil că spre sfârșitul anului ar fi un moment bun să găsesc pe altcineva care să conducă compania, deoarece cred că ar trebui să fie într-o situație stabilă până atunci.”, a spus miliardarul.