Conform unui comunicat al Enel, acordul are drept scop creşterea producţiei în facilităţile EGP şi furnizarea de servicii avansate pentru o integrare globală mai bună a energiilor regenerabile în reţea.

Companiile vor începe colaborarea cu selectarea unui site pilot iniţial, unde va fi instalat un sistem de baterie Tesla, cu o capacitate de producţie de 1,5 MW şi o capacitate de stocare a energiei de 3 MWh.

"Acordul este parte a unui memorandum de înţelegere extins între cele două companii, care prevede atât integrarea sistemelor energetice Tesla în centralele Enel, cât şi dezvoltarea mobilităţii electrice. Acordul se încadrează în programul extins al Enel Green Power pentru testarea sistemelor de stocare staţionare ce include proiecte pilot la stadiul avansat de execuţie şi care implică alţi actori globali importanţi din sector, cum ar fi FIAMM, General Electric, Samsung SDI şi Toshiba", se menţionează în comunicat.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa, America şi Africa. Compania are o capacitate instalată de peste 9.600 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale şi biomasă. În prezent, EGP deţine aproximativ 740 de centrale operaţionale în 15 ţări.AGERPRES