Model 3 va avea o autonomie de până la 220 mile (350 de kilometri) la o singură încărcare şi un preţ de pornire de 35.000 de dolari, mai puţin de jumătate faţă de precedentele modele. Compania americană a precizat că a primit deja 500.000 de precomenzi pentru Model 3, care ar urma să transforme brandul de lux în unul adresat publicului larg, interesat de conservarea mediului şi folosirea automobilelor electrice. "Scopul nostru nu a fost niciodată producerea de maşini scumpe. Am vrut să facem maşini pe care oricine să le poată cumpăra. Dacă încerci să faci ceva diferit pe plan global, trebuie să faci maşini pe care oamenii să şi le poată permite", a afirmat fondatorul şi directorul general al Tesla, Elon Musk.
Acesta se aşteaptă la şase luni foarte dificile până la consolidarea producţiei Model 3. Musk vrea să fie produse lunar 20.000 de automobile Model 3 până în decembrie, la fabrica din Fremont (California), iar obiectivul companiei îl reprezintă producerea a 500.000 de maşini electrice în 2018 şi apoi un milion în 2020.
Vineri, la Bursa de la New York, acţiunile Tesla au urcat cu 0,86%, la 337,33 dolari. Titlurile Tesla au urcat anul acesta cu 54%, ceea ce duce capitalizarea bursieră a producătorului de automobile electrice la peste 50 miliarde de dolari, devansând principalii producători auto din SUA, General Motors şi Ford Motor. Model 3 se va confrunta pe piaţa din SUA cu o concurenţă puternică din partea Audi, BMW, Lexus şi Mercedes.
Anul trecut, producţia totală a Tesla a fost de 84.000 de maşini, toate din gama premium. Obiectivul companiei îl reprezintă producerea a 500.000 de modele în 2018 şi aproximativ un milion până în 2020. În primul semestru din acest an, Tesla a livrat aproximativ 47.100 SUV-uri şi sedanuri electrice, uşor sub estimări. Investitorii sunt convinşi că automobilele electrice produse de Tesla vor domina autostrăzile viitorului. Pe lângă modelele de top, Model S şi Model X, Tesla a lansat cu succes Model 3, destinat să devină un automobil electric accesibil publicului larg. Agerpres