În ultimele 31 de zile, Tesla a pierdut o pătrime din valoarea sa pe bursă, iar acum compania a mai înregistrat o scădere de 2,5%, anunţă Digi24.ro.

„În ciuda eforturilor intense de a strânge bani, inclusiv prin ofertele de vânzare la ouăle de Paște, ne pare rău să anunțăm că Tesla a ajuns total și complet falimentară. Atât de falimentară că nu vă vine să credeți”, a scris Elon Musk pe Twitter. El a continuat cu alte două mesaje:

„Elon a fost găsit leșinat pe un automobil Tesla Model 3, înconjurat de sticle Teslaquilla, cu urme vizibile de lacrimi pe obraji. Sunt multe capitole ale falimentului și, după cum bine au remarcat criticii, Tesla le-a atins pe toate”, a mai scris fondatorul Tesla.

Gluma a venit la scurt timp după ce presa economică anunța că Tesla nu a mai înregistrat profituri de la înființare, în 2003, și are datorii uriașe. De asemenea, compania este investigată de National Transportation Safety Board din SUA, după un accident fatal cu o mașină a companiei, petrecut în California, pe 23 martie.

Tesla a confirmat sâmbătă că mașina implicată în accident se afla pe autopilot, dar că șoferul a ignorat avertismentele vizuale și sonore pe care le dădea mașina și că mâinile sale nu se aflau pe volan cu șase secunde înainte ca mașina să se izbească de un parapete de pe autostradă. În urma impactului, mașina a luat foc și a fost izbită apoi în plin de alte două autoturisme.

Șoferul, un bărbat în vârstă de 38 de ani, a fost transportat de urgență la spital, dar a murit câteva ore mai târziu.