Autoritățile din Italia au decis ca oamenii să rămână în case din cauza coronavirusului. În acest context, mulți dintre ei s-au panicat și au luat magazinele alimentare cu asalt. Cu această situație trebuie să se confrunte și românii care trăiesc În Italia.

Magazinele din Genoa sau Milano au rafturi complet goale din cauza italienilor care vin la magazin cu sacoșe uriașe sau chiar geamantane.

Un localnic s-a arătat nemulțumit de situația creată de compatrioții săi. Bărbatul a declarat că nici atunci când a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial, oamenii nu au reacționat în așa fel.

Ce spune o româncă aflată în Italia

’’Până la 1 martie autorităţile din Veneţia au hotărât închiderea şcolilor, grădiniţelor, bibliotecilor, instituțiilor publice, nici măcar bisericile nu vor mai oficializa slujbe până la 1 martie. În magazine rafturile se golesc, rafturile de paste, de conserve şi apa, îi vedem pe oameni cu baxuri multe în mâna, am fost sfătuiţi să stăm în casă, să ne deplasăm cât e necesar″, a spus Roxana Mihaly.

″Problema este foarte mare, e o mare mare frică care domina această zonă, nu mai sunt provizii de mâncare, lumea iese pe stradă, se ceartă, se iau la bătaie pentru că nu mai au ce cumpăra, primul venit ia totul. Pentru ei, în Emilia, este prima zi în care stau în casă, nu au voie să iasă.”, a mai adăugat femeia.