'Ca urmare a interesului manifestat de un număr mare de potenţiali investitori pentru participarea la Procedura de Selecţie, societatea de proiect Hidro Tarniţa SA anunţă prelungirea termenului prevăzut în Anunţul Publicitar pentru depunerea documentelor de participare la etapă de precalificare şi negociere preliminară şi neangajantă, în vederea implementării Proiectului CHEAP Tarniţa-Lăpuşteşti, de la dată de 31 octombrie 2014, ora 10,00, până la dată de 27 noiembrie 2014, ora 10,00', se arată în comunicat.

Realizarea Centralei Hidroelectrice cu Acumulare prin Pompaj (CHEAP) Tarniţa – Lăpusteşti, prima centrală de acest tip din România, reprezintă un obiectiv prioritar al strategiei pe termen scurt şi mediu de dezvoltare a sectorului energetic, prevăzut în Strategia energetică a României pentru perioada 2007-2020. Proiectul este estimat la peste un miliard de euro.

'Proiectul este esenţial în contextul existenţei unui portofoliu în creştere continuă de centrale bazate pe surse regenerabile de energie, cu producţie necontrolabilă, care impune instalarea de capacităţi suplimentare pentru echilibrarea Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN), ce vor fi retribuite pe pieţe de servicii tehnologice de sistem, pieţe de capacităţi, dar şi pe piaţa de echilibrare', mai spune comunicatul.

Reprezentanţii companiei de proiect au adăugat că investiţia în hidrocentrala cu acumulare prin pompaj va duce la crearea unui număr important de locuri de muncă şi creşterea nivelului de trai în zonă. Un vârf de angajări, peste 4.000 de locuri de muncă, ar urma să fie atins pe perioada de construcţie a proiectului, estimată a fi demarată în prima parte a anului 2016 şi cu o durată cuprinsă între 5 şi 7 ani.

SURSA: Agerpres