Conform proiectului se va da în concesiune o suprafață de 7.000 de metri pătrați, parcelată pentru construcția a 10-12 case de către cei interesați să se stabilească la Oradea. Terenul se află pe Dealul Viilor, o zonă foarte frumoasă a orașului, scrie adevărul.ro.

„Este vorba de un mini-cartier cu 11 locuri de casă. Cel mai mic loc de casă va avea aproximativ 400 metri pătraţi, iar cel mai mare 650 metri pătraţi, în funcţie de topografia terenului”, a explicat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Astfel cei care pot demonstra că au locuit și lucrat cel puțin 5 ani în străinătate vor beneficia de prețuri sub cele ale pieței. Primăria se va ocupa de asemenea de toate utilitățile necesare în zonă pentru viitorii beneficiari.

”Detaliile vor fi stabilite în luna decembrie printr-un regulament care va fi aprobat de Consiliul Local. Vor exista nişte restricţii. Ca solicitant, va trebui să faci dovada că ai lucrat cinci ani în străinătate, că te repatriezi şi îţi stabileşti domiciliul în Oradea şi să te obligi că nu vinzi imobilul în următorii cinci ani”, a mai explicat primarul Bolojan.