„Afacerile logistice din România sunt polarizate, cu precădere, în jurul Bucureştiului şi de aceea am decis să cumpărăm teren în această zonă. Considerăm cererea pentru spaţii de depozitare moderne pe această piaţă la un nivel satisfăcător. Din acest motiv, suntem încrezători că oferta noastră de spaţii va genera interes în rândul potenţialilor chiriaşi. Între timp, continuăm să privim Polonia şi Germania ca direcţii strategice în dezvoltarea noastră“, a declarat Radoslaw Krochta, preşedintele MLP Group.

Dezvoltatorul a mai anunţat că primii chiriaşi se vor muta în parcul logistic MLP Bucharest în 2018. Terenul achiziţionat are deschidere la şoseaua de centură şi este amplasat în zona cu cea mai mare aglomeraţie de depozite din ţară.

Grupul nu este la primul proiect logistic pe piaţa românească. Polonezii au mai construit şi MLP Bucharest Sud din Popeşti-Leordeni. Înainte de a intra în faliment, în octombrie 2013, investitorul ridicase o hală şi începuse un nou depozit, adiacent mai având la dispoziţie încă 56 de hectare de teren pentru extindere. Alpha Bank, care deţinea o creanţă de 23,8 mil. euro, a executat silit firma dezvoltatoare şi a preluat proiectul contra unei sume de 14,2 mil. euro.

Anul acesta, divizia imobiliară a Alpha Bank a vândut parcul companiei cipriote Helios Phoenix, după ce mai vânduse circa zece hectare din teren francezilor de la Romcarbon, care au construit aici a doua lor fabrică din Bucureşti. 

CITITI SI Alpha Bank şi-a recuperat din datorii după vânzarea parcului logistic Millenium de lângă Bucureşti