Din punct de vedere urbanistic, terenul are în acest moment destinaţie industrială şi este nevoie de obţinerea unui nou PUZ pentru a dezvolta un proiect imobiliar.

Pe cealaltă jumătate a platformei industriale a fost dezvoltat parcul de retail Policolor, din care fac parte Real Hypermarket, OBI, Metro şi Decathlon.

Reprezentanţii Diviziei de Terenuri din cadrul Colliers International afirmă că nu întrevăd niciun risc de a schimba actuala destinaţie în oricare alta – ‘de retail, rezidenţial, birouri sau hotel, având în vedere locaţia şi infrastructura foarte bună din zonă’.

Grupul Policolor-Orgachim este deţinut de două fonduri de investiţii – Romanian Investment Fund (60%) şi Reconstruction Capital II din Cipru (40%).

Cele două fonduri au demarat ‘un amplu proces de restructurare a Policolor încă din 2009, axat pe vânzarea activelor ‘non-core’ şi pe relocarea fabricilor, surplusul imobiliar fiind scos la vânzare atât pe piaţa locală, cât şi pe cea din Bulgaria’.

Colliers International este unul dintre liderii globali în domeniul consultanţei imobiliare, cu mai mult de 15.000 specialişti care lucrează în 480 de birouri din 61 de ţări. În România, Colliers International este lider de piaţă şi oferă servicii complete de consultanţă imobiliară.