Conform oficialilor Teraplast, scopul acestei acțiuni este dezvoltarea prezenței companiei pe piața din Serbia și face parte din strategia companiei de a crește valoarea exporturilor. Consiliul de Administrație al Teraplast, cu votul favorabil al tuturor membrilor săi, a decis aprobarea constituirii de către Societatea Teraplast.S.A., în calitate de asociat unic, a unei Societati cu Răspundere Limitată în Serbia, cu un capital social total de 10.000 euro. Aportul la constituirea capitalului social va fi exclusiv în numerar, urmând a fi integral vărsat la data constituirii.

În vederea ducerii la indeplinire a acestui demers compania l-a mandatat pe Alexandru Stănean, în calitate de director general al Societății Teraplast S.A., să reprezinte investitorul în fața autorităților din Serbia.

Președintele Consiliului de Administrație al Teraplast SA este nimeni altul decât Dorel Goia, om de afaceri clujean prezent în „TOP 300 Capital – Cei mai bogați români”. Acesta mai deține acțiuni la companii precum ACI Cluj SA, Hermes SA, IREO Consulting SRL, Magis Investment SRL, Parc SA, Plastsistem SA sau Rott Energy SA.

Dorel Goia a declarat recent pentru Capital că „una dintre cele mai mari realizări din ultimii ani a fost transformarea Teraplast într-o companie modernă, care este între primii jucători pe majoritatea piețelor pe care activează. Relocarea capacităților de producție și măsurile de eficientizare operațională derulate în ultima perioadă au contribuit decisiv la creșterea capitalizării companiei. După șapte ani de investiții în valoare de peste 260 de milioane de lei, Teraplast poate concura la nivel tehnologic cu orice companie similară din domeniu”. 

Totodată, Goia a menționat că deține plasamente la BVB în acțiuni Teraplast (TRP), în toamna lui 2016 volumul acestora fiind de 264.955.049 titluri TRP, față de 135.124.842 titluri la începutul anului 2016. Anul trecut compania Teraplast a derulat două majorări de capital cu acțiuni gratuite, una în valoare de 30,7% și a doua în valoare de 50%.

În ultimii doi ani, Dorel Goia și-a direcționat afacerile către un nou domeniu. „Am dezvoltat un nou business în domeniul alimentației. Businessul La Casa a demarat în 2014 și aduce pe piața din Transilvania conceptul de brutăria de lângă casă. În plus, La Casa mai include produse de gastronomie și patiserie. Produsele realizate de La Casa sunt comercializate atât prin intermediul magazinelor proprii, cât și in sistem HORECA”, a menționat omul de afaceri.