„Am avut chiar eu acum o saptamana de zile o intalnire cu guvernatorul BNR unde am discutat fiecare cu argumentele pe care le avem. Am spus urmatorul lucru: eu cred cu tarie ca Romania nu se va afla in zona de criza. Si noi si BNR plecam de la acelasi principiu: stabilitate macroeconomica. Numai ca BNR are o anumita politică, iar Ministerul de Finante care are un mandat politic, este un guvern este obligat sa intreprinda acte care sa duca Romania catre zone europene prin masuri”, a spus Teodorovici la un post tv.

„Chiar la BNR vorbeam, sunt foarte multe zone in economie unde se cheltuie bani ineficient: plătim din bugetul de stat multe activitati care ar putea fi decontate din bani europeni, avem companii de stat pe care le intretinem in mod artificial in viata cand le putem privatiza. Nu avem drept fata de economia României si fata de romani sa acceptam ca avem astfel de zone si sa privam Romania de un Cod Fiscal”, a mai afirmat ministrul Teodorovici.

„O sa vedem luni cum vom stabili discutiile. Din pacate avem Codul Fiscal ca subiect principal. Eu cred ca ar fi foarte bine să avem cu totii aceeasi discutie ca sa avem aceeasi intelegere. Nu ma astept sa plecam de la aceeasi masa cu aceeasi idee emisa de toti participantii. (…) Vreau sa vad argumentele”, a subliniat ministrul.

Întrebat ce cheltuieli ar vrea sa taie și care ar fi cheltuielile inutile si necontrolate, ministrul de Finante a răspuns că „acest Cod Fiscal pune presiune pe clasa politică, oricare va fi guvernul va fi obligat sa tina cheltuielile in frau. Acesta este un lucru foarte bun. Chiar la BNR toti la masa am convenit pe zone in care se pot face cheltuieli cu cap”.