Întrebat dacă există posibilitatea ca România să participe, inclusiv financiar, la al treilea plan de salvare a Greciei – şi dacă s-a discutat acest lucru la nivelul Uniunii Europene – ministrul Finanţelor a spus că sunt astfel de discuţii.

"Sunt discuţii în acest sens şi este normal să fie şi din partea României o astfel de deschidere la sprijinul faţă de un alt stat membru. Chiar şi astăzi au fost astfel de discuţii. Vom vedea exact care va fi decizia finală; cert este că, într-adevăr, Grecia are nevoie de un sprijin, cel puţin lunea viitoare, când are de rambursat o primă sumă, iar România poate fi şi ea parte la o astfel de decizie la nivel european. Cu siguranţă vom sprijini acest proces", a menţionat Teodorovici.

Şeful de la Finanţe a ţinut să precizeze că România nu va contribui cu o anumită sumă, ci este vorba despre bugetul Uniunii Europene.

"Este vorba despre bugetul Uniunii Europene care, eventual, poate suporta într-o primă fază rambursarea unei prime tranşe din ceea ce Grecia trebuie să ramburseze, până când acel mare împrumut, de 84 de miliarde de euro, se va acorda şi din care această primă tranşă va fi rambursată. Deci, nu plăteşte România în sine; este vorba despre bugetul Uniunii Europene care contribuie la un astfel de proces", a explicat Teodorovici. AGERPRES