Senatorul social-democrat Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor, a declarat că nu ştie ce aşteaptă guvernarea PNL cu bugetul pentru anul viitor, în condiţiile în care a avut la dispoziţie, de la Executivul Dăncilă, un proiect privind bugetul.

”Nu ştiu de ce se aşteaptă foarte mult, în primul rând, cu acest buget pentru că un proiect au avut pe masă cei de la PNL când am plecat pe 4 noiembrie de la guvernare. Mai departe, să vii în Parlament să-ţi asumi răspunderea pe asta nu înţeleg ce se încearcă, probabil teama de a aduce amendamente în Parlament la bugetul pe care dânşii îl propun, dar este dreptul nostru ca şi parlamentari să aducem amendamente să ne asigurăm că toate cheltuielile pentru anul viitor – pentru locale, pentru PNDL, pentru salarii, pensii – să fie regăsite în buget”, a spus miercuri Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

Noutățile Premierului Orban

”Dacă se vor regăsi, foarte bine, dacă nu, depunem amendamente”, a completat Teodorovici, înainte de şedinţa CExN al PSD, întrebat despre ”scenariul” ca Guvernul să adopte bugetul pentru anul viitor prin angajarea răspunderii în Parlament.

Despre ce va face PSD dacă se va opta pentru adoptarea bugetului prin asumarea răspunderii în Parlament, el a spus:

”Asta discutăm la partid şi vedem exact care va fi decizia. Dar, repet, nu are rost să vii cu asumare pe buget, este o noutate, dar ne-a obişnuit domnul Orban cu astfel de noutăţi”.