Printre principalele linii de atac se numără o criză de încredere la nivel european, precum și un dublu standard practicat de autoritățile de la Bruxelles.

„”O criză profundă de încredere la nivel european, a criză a dublului standard şi o divizare a Europei, într-adevăr, aceasta este situaţia actuală şi trebuie să pornim de la situaţia reală pentru a găsi soluţiile care să ducă la o ameliorare a acestei situaţii. Într-adevăr, Europa este divizată, într-adevăr avem dublu standard. Noi avem nevoie de o Europă unită şi în care toate statele membre să fie tratate în mod egal, iar acest lucru nu depinde decât de noi, de modul în care ne vom raporta la provocările existente, de modul în care vom da răspunsul aşteptat de cetăţeni,” a declarat Viorica Dăncilă.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul român susține că că direcția viitoare a Uniunii Europene trebuie să fie decisă de toți actorii implicați în construcția europeană.

„De aceea am şi venit astăzi aici şi am venit cu credinţa că viitorul UE trebuie să poarte amprenta noastră, a tuturor, că atunci când creionăm viitorul UE nu va fi numai viitorul pe care îl va creiona Preşedinţia rotativă a României, va fi viitorul pe care îl vom creiona toţi şi nu va fi un succes al Preşedinţiei noastre, ci va fi un succes al nostru, al tuturor,” a conchis Viorica Dăncilă.