Liviu Dragnea a început să facă calcule imediat după ce Klaus Iohannis i-a refuzat remanierea celor trei miniștri, în frunte cu Tudorel Toader. Potrivit unor surse politice citate de Antena 3, imediat după declarațiile șefului statului, în biroul lui Liviu Dragnea s-a dus de urgență Șerban Nicolae. La discuții ar fi fost așteptați să ajungă și Viorica Dăncilă dar și Darius Vâlcov.

În ședința de urgență liderii PSD ar fi trebuit să discute ce decizie ar urma să ia. Una dintre cele mai vehiculate variante este cea a restructurării despre care pesediștii au discutat la ultima întâlnire a CEx. Potrivit unor surse politice însă, Viorica Dăncilă ar dori pentru ca acest lucru să se întâmple, convoarea a încă unui Comitet Executiv unde să se dea un vot pentru varianta restructurării guvernamentale. Dacă se va merge pe acestă variantă, o problemă mare ar fi însă cvorumul de ședință, ținănd cont că aleșii au parte de câteva zile libere de Paște.

Despre varianta restructurării a vorbit și deputatul PSD, Florin Iordache. Înțeleg că s-a modificat Constituțaa și există un drept de veto al președintelui. În primul rând trebuia să ia act de demisii și în al doilea rând trebuia să hotărască pe conditii de legalitate dacă cei trei îndeplinesc condiții de legalitate prevăzute în Legea răspunderii ministeriale. Decizia PSD o vom decide împreună cu partenerii din Coaliție”, a spus Iordache.

El a precizat că cea mai rapidă soluție este cea a restructurării. „Astfel, vom demonstra președintelui și opoziției că avem o majoritate consolidată. Ne trebuie 233 de voturi, Coaliția are 240. Președintele va fi obligat să ia act de această decizie”, a punctat Iordache.