Potrivit datelor publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), luna noiembrie vine cu temeperaturi destul de ridicate, însă și cu o serie de ploi în mai multe zone ale țării. Se pare că în următoarele patru săptămâni, vremea va fi uşor mai caldă decât normalul perioadei, iar ploile nu vor lipsi, se arată în prognoza meteo pentru intervalul 16 noiembrie – 7 decembrie, publicat de ANM. 

Astfel, potrivit sursei citate, în săptămâna 16 – 23 noiembrie, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în nord-vest. În ceea ce privește, regimul pluviometric, acesta va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

La finalul lunii noiembrie, în săptămâna 23 – 30 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea la început de decembrie

Nici în decembrie temperaturile nu scad. Se pare că vremea va fi mult mai călduroasă decât normalul pentru această perioadă.

Mai exact, potrivit datelor publicate de ANM, în săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Lucrurile arată și mai bine în cea de a doua săptămână a lunii decembrie. Potrivit prognozei ANM, în perioada 7 – 14 decembrie mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.