Prin tehnologia nano-crystal, dezvoltată de către Samsung și prin tehnologia de redare SUHD, televizoarele Samsung SUHD aduc inovaţii la nivelul contrastului şi a luminozităţii, completate de culori excelente, pentru o calitate superioară a imaginii.

Semiconductorul nano-crystal al televizoarelor SUHD transmite o gamă extinsă de culori pentru a reda cele mai pure culori. Această tehnologie oferă telespectatorilor de 64 de ori mai multe nuanţe ale culorilor decât televizoarele obișnuite. Tehnologia de redare SUHD analizează automat luminozitatea imaginilor pentru a reduce consumul de energie, afișând în același timp contrastul perfect, pentru imagini cu negru mai intens și o luminozitate de 2,5 ori mai puternică decât televizoarele obișnuite, pentru redarea cât mai exactă a culorilor.

Începând cu 2015, toate Smart TV-urile Samsung, printre care și noul SUHD, vor folosi sistemul de operare Tizen, o platformă open-source care permite dezvoltarea aplicațiilor web standard pentru TV. Datorită Tizen, noua platformă Samsung Smart TV are mai multe funcții și le oferă telespectatorilor acces intuitiv pentru o experiență integrată de divertisment, precum și mai multe posibilități de alegere a conținutului ca până acum.

Samsung va oferi trei noi serii de televizoare SUHD: JS9500, JS9000 și JS8500, cu nouă dimensiuni de ecran, cuprinse între 48 și 88 inch.