Operatorul de telecomunicaţii la nivel naţional Teletrans, deţinut integral de Transelectrica, compania naţională de transport al energiei electrice a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro, cu peste 22% mai mult faţă de cea înregistrată în 2008.

Veniturile realizate sunt peste aşteptările iniţiale, conducerea companiei estimând la jumătatea anului trecut o creştere de 10% pentru întregul an.

„Am urmărit să depăşim statutul de simplu furnizor de servicii şi să ne transformăm într-un partener strategic al companiilor cu care lucrăm, capabil să ofere soluţii potrivite şi valoare adăugată afacerilor respective”, a declarat Horia Hăhăianu, Director General Teletrans.

În 2009, compania şi-a mărit cu 30% numărul de clienţi independenţi de Transelectrica – client tradiţional şi acţionar unic al Teletrans. În ceea ce priveşte veniturile obţinute, cea mai mare pondere a acestora (aproximativ 70%) a fost generată de serviciile de transport de fluxuri de date, restul veniturilor provenind din serviciile de internet şi informatică de proces.

Pentru 2010, compania vizează menţinerea controlului asupra costurilor, reluarea investiţiilor în concordanţă cu cerinţele pietei şi implicarea în proiecte strategice naţionale, precum ECIS (European Cyber-security Integrated System) şi CERT (Computer Emergency Response Team).