Potrivit unui comunicat de presă al companiei, după ce, în luna martie a acestui an, a fost prezentată aplicaţia Adecco Jobs pentru IOS, în noua versiune pentru Android utilizatorul poate identifica un job în timp real folosind un smartphone.

Candidatul trebuie să-şi seteze domeniile sau tipul de job (permanent sau temporar) sau chiar localitatea care îl interesează. Printre domeniile vizate se află: Finanţe şi Contabilitate, Domeniul bancar şi asigurări, Call center şi Costomer Service, Inginerie, Medicină, IT, HR, Design, Marketing, Sales şi Research.

Noua aplicaţie a fost dezvoltată local, alături de doi tineri pasionaţi de tehnologie şi un IMM local, iar implementarea acesteia va fi realizată în 14 ţări din regiune.

Conform statisticilor recente, 70% dintre candidaţi încep căutarea unui job pe un dispozitiv mobil şi continuă aplicarea pe un PC. Media de vârstă a celor ce instalează aplicaţia Adecco Jobs este de 27 de ani, iar 62% dintre utilizatori sunt bărbaţi.

‘Aplicaţia a fost descărcată şi din ţări de unde nu ne aşteptam, ţinând cont de specificul ei, respectiv Rusia, Canada, USA, America de Sud. Aplicaţia noastră este user-friendly, o descarci, îţi pui în watchlist domeniile care te interesează, apoi urmăreşti poziţiile care apar sau primeşti notificări. În cazul în care te interesează vreun post, cu un singur click afli cerinţele angajatorului şi cu un altul poţi aplica, atât timp cât ţi-ai creat un cont pe adecco.ro şi ţi-ai înregistrat CV-ul’, explică Marga Radu, director Recrutare Adecco România.

Compania a implementat inovaţia în România, Slovenia, Slovacia, Serbia, Turcia, Cehia, Croaţia şi Polonia, în timp ce în Ungaria, Maroc, Grecia, Tunisia, Rusia, Bulgaria, Ucraina este în curs de dezvoltare.

Grupul Adecco este lider mondial în furnizarea de servicii specializate de resurse umane. Serviciile oferite au la baza 50 de ani de experienţă şi cunoştinţe, acumulate de-a lungul timpului, metode şi tehnici moderne de lucru, cunoaşterea pieţei din România şi înţelegerea clară a nevoilor clienţilor.

Cu peste 33.000 de angajaţi şi 5.500 de birouri în peste 60 de ţări, prezenţă constantă în top Fortune Global 500, Adecco oferă o gamă completă de servicii de resurse umane unui număr de peste 100.000 de clienţi în fiecare zi.
Sursa: Agerpres