Lansat la sfârşitul lunii iunie în ţara noastră, Lumia 520 a intrat imediat în oferta operatorilor telecom. Telefonul s-a vândut ca pâinea caldă în magazinele Orange, liderul pieţei telecom, în prezent, în absolut toate magazinele stocul fiind epuizat. La Vodafone, telefonul se vinde exclusiv online, iar la ora redactării acestui articol mai existau doar patru bucăţi în stoc. Telefonul nu face parte din oferta Cosmote sau Germanos, conform informaţiilor de pe site.
Nokia Lumia 520 costa 1 euro, atât la Orange, cât şi la Vodafone, cu abonament Red 29, respectiv Pantera 23. La liber, telefonul costă 746 lei la Vodafone şi 750 lei la Orange. eMAG, cel mai mare magazin online de la noi, vinde telefonul la preţul de 699 lei. AT&T, cel mai mare operator de telefonie din SUA, a anunţat că Lumia 520 va fi disponibil la 99 de dolari, fără contract. 
Nokia Lumia 520 este cel mai accesibil telefon din gama cu acelaşi nume a finlandezilor. Telefonul are un procesor Snapdragon S4 dual-core 1 GHz, 512 RAM, 8 GB spaţiu de stocare, care poate fi extins la 64 de GB cu card de memorie, cameră foto de 5 MP care filmează HD la 30 de cadre pe secundă sistem de operare Windows Phone 8. Din punct de vedere al conectivităţii Lumia 520 vine echipat cu Bluetooth 3.0, Wi-Fi şi MicroUSB. Telefonul funcţionează cu micro SIM.

Citeşte şi Nokia Lumia 520: Performant şi ieftin
Orange, Vodafone, Cosmote: Cât costă înlocuirea unei cartele SIM cu un micro-SIM