Serviciile digitale de streaming au generat 162,7 milioane de dolari în primele şase luni ale anului, o creştere de 27% faţă de perioada similară a anului trecut, iar vânzările de viniluri au crescut cu 52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Diferenţa dintre vânzările de viniluri şi veniturile generate de platformele de streaming este doar o mică componentă a puzzle-ului uriaş reprezentat de industria muzicală din SUA, unde descărcările online cu plată continuă să aducă venituri consistente de până la 40% din totalul încasărilor industriei muzicale pentru primele şase luni ale anului.

Încasările generate de serviciile de streaming vor continua să crească, apreciază responsabilii RIAA, depăşind deja vânzările clasice din magazine, urmând să 'canibalizeze' la propriu şi segmentul vânzărilor digitale.

Veniturile cumulate din segmentul radio digital, din serviciile cu plată online pe bază de subscriere şi din reclamele asociate serviciilor muzicale de streaming au depăşit pragul de 1 miliard de dolari în prima jumătate a acestui an.

'Cifrele continuă să reflecte imaginea unui domeniu de afaceri care se află încă într-o fază de tranziţie uriaşă', a declarat preşedintele şi directorul executiv al RIAA, Cary Sherman.AGERPRES