Premierul demis Ludovic Orban a dat din nou asigurări că Guvernul pe care îl conduce va respecta Legea pensiilor și va aplica majorarea cu 40% a punctului de pensie, așa cum prevede aceasta în prezent.

Totul a pornit de la informațiile lansate marți în spațiul public conform cărora liberalii ar încerca o păcălire a pensionarilor, prin majorarea cu procent mult mai mic decât cel prevăzut de lege.

”Noi am prevăzut banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, pentru creșterea pensiilor. Fiind un guvern interimar nu avem capacitatea de a modifica legile.

Nu putem adopta ordonanțe de urgență și proiecte de lege, ca atare, până la alegerile anticipate și până la învestirea unui guvern legitim nu poate fi modificată Legea pensiilor, decât în Parlament”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

”Informație mincinoasă”

”Iar informația care a fost difuzată (privind încercarea Guvernului liberal de a majora pensiile cu un procent mai mic decât cel de 40% – n.r.) este una mincinoasă”, a completat Premierul.

Fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD, Lia Olguța Vasilescu, a lansat informația cum că liberalii prăgătesc pensionarilor ”o țeapă”.

”Acum, după ce PNL anunță creșterea pensiilor, de luna viitoare, dar cu un procent mai mic față de cât era prognozat prin lege pentru septembrie: deci nu 40 la sută! E o țeapă dată pensionarilor!

Una este să îți crească pensia cu 40 la sută și alta e să îți crească doar cu 13 la sută. Una e să ai din ianuarie 2021 o creștere de 40 la sută față de ianuarie 2020 și alta e să ai o creștere de doar 13 la sută, raportat de la 1 ianuarie 2020, față de 2021”, a scris marți reprezentanta PSD pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban o contrazice însă, dând asigurări că atât pensiile, cât și alocațiile, vor fi majorate conform legii.