Serviciul TaxiQ este foarte uşor de folosit, atât pentru clienţii de taxi cât şi pentru taximetrişti. În plus, taximetriştii beneficiază de un terminal smartphone dedicat pentru preluarea comenzilor, o premieră pentru România.
 
După înregistrarea iniţială în aplicaţie, clientul este automat localizat prin intermediul senzorului GPS al smartphone-ului şi vede imediat taxiurile disponibile din jurul său, localizate la rândul lor prin GPS.  Apoi folosind butonul “Search TaxiQ” lansează căutarea şoferilor disponibili şi poate alege din lista celor mai apropiate taxiuri.
 
Prin TaxiQ clienţii pot comanda direct taxiul direct la şofer, în funcţie de apropierea acestora faţă de locul din care aceştia fac comandă.
 
Utilizatorul alege singur taxiul pe care vrea să îl apeleze, pe baza informaţiilor afişate: identitatea şoferului (nume şi fotografie), distanţa la care se află maşina, tariful precum şi compania de taxi de care aparţine.  La acestea se adaugă ratingul fiecărui şofer, ce reprezintă media experienţelor altor utilizatori TaxiQ.
 
Sunt semnalizate în TaxiQ şi dotările fiecărei maşini precum aerul condiţionat, spaţiul extins pentru bagaje sau disponibilitatea de a transporta şi animale de companie.
 
În momentul alegerii unui taxi prin TaxiQ, clientul primeşte în maxim 45 de secunde răspunsul privind preluarea comenzii şi durata în care taxiul poate ajunge. În momentul în care amândoi acceptă cursa, taxiul porneşte spre adresa specificată de client pentru a-l duce către destinaţie.
 
Daca are nevoie, clientul are şi optiunea de a-l suna pe şoferul ales, iar la finalul cursei TaxiQ invită toţi clientii să ofere un rating şi un review experienţei cu şoferul respectiv.
 
TaxiQ este prima aplicaţie independentă de comenzi de taxi din România cu o infrastructură proprie de terminale smartphone pentru şoferii de taxi. TaxiQ permite oricărui taximetrist, independent sau angajat dar şi companiilor de taxi un sistem alternativ de comandă pentru creşterea numărului de curse.
 
În acest moment, aproape 100 de taxiuri din Bucureşti au terminale dedicate TaxiQ prin care preiau comenzi, iar numărul acestora  va creşte în perioada următoare, TaxiQ intenţionând să acopere până la 10% din taxiurile cu licenţă care deservesc Bucureştiul, adică 1.000 de masini.
 
“Suntem la început, adăugăm şi taxiuri şi clienţi în aplicaţie şi ne concentrăm să răspundem cât mai bine nevoilor ambelor părţi. Credem într-o creştere treptată, atât a numărului de clienţi cât şi a numărului de taxiuri şi vrem să ajungem încet dar sigur una dintre cele mai populare aplicaţii de smartphone din România”,  a declarat Lucian Neagu, manager TaxiQ.net.
 
Serviciul TaxiQ (www.taxiq.net) este dezvoltat de aceeaşi echipă care a realizat şi serviciile NORC Street view(www.norc.ro si www.norc.eu)  şi este momentan disponibil doar pentru Bucureşti.