Apare o nouă taxă pentru benzină și motorină!

Apare o nouă taxă pentru mașinile pe benzină și motorină! Guvernul Indiei i-a avertizat pe producătorii de automobile că vor plăti taxe mai mari pentru mașinile diesel.

„Spuneți adio motorinei”, a fost mesajul unui ministru indian, notează Reuters.

Marți, pe 12 septembrie, Nitin Gadkari, ministrul indian pentru Transportul Rutier și Autostrăzi, a anunțat că va propune o taxă suplimentară de 10% pentru vehiculele diesel. Pentru a-i determina pe producătorii de automobile să renunțe la aceste vehicule, ministrul a avertizat în legătură cu taxele și mai mari care vor urma.

Nitin Gadkari a făcut aceste declarații în cadrul conferinței anuale a Societății Constructorilor Indieni de Automobile (SIAM) din New Delhi.

Acesta indian a spus că îi va cere ministrului de Finanțe o taxă „suplimentară de 10%” pe bunuri și servicii pentru vehiculele diesel pentru a aborda problemele legate de poluare. India impune în prezent o taxă de 28% și se percepe o așa-numită „taxă” suplimentară în funcție de capacitatea motorului vehiculelor.

„Spuneți la revedere dieselului în curând, altfel vom crește atât de mult impozitul încât va deveni dificil pentru voi să vindeți aceste vehicule”, a afirmat Gadkari.

Declarațiile ministrului indian au stârnit discuții în rândul specialiștilor din industria auto prezenți la conferința de la Delhi. Unii dintre ei au catalogat spusele acestuia drept un anunț „bombă” și au avertizat că implementarea măsurii ar putea avea efecte negative asupra întregii economii.

carburanți, benzină, motorină
Sursă: Dreamstime

Cetățenii UE, îndemnați să renunțe la mașinile pe motorină

Uniunea Europeană (UE) continuă să accelereze Green Deal, care presupune o lungă listă de obligații pentru cetățenii din statele membre. Sunt vizate schimbări semnificative în stilul de viață al oamenilor, de la mașini, case și până la electrocasnice.

Cetățenii vor fi nevoiți să se supună la noile norme ecologice impuse de Bruxelles. Potrivit informațiilor publicate de Il Paragone și citate de Ziarul Românesc, această abordare reprezintă o transformare forțată a modului în care trăim, punând în prim-plan ideologia verde.

Uniunea Europeană urmărește eliminarea poluării într-o abordare treptată, inclusiv eliminarea mașinilor pe benzină și diesel până în 2035. Motivul este că acestea nu ar corespunde standardelor, însă sursa menționată amintește de numeroasele episoade de autocombustie a mașinilor electrice, considerate „mobilitatea viitorului”.

Ideologia verde urmărește să își extindă controlul și asupra aparatelor electrocasnice, impunând standarde și reguli stricte pentru frigidere, boilere și multe altele. Totodată, sunt vizate și casele, a căror eficiență energetică trebuie optimizată cu mari cheltuieli din cauza directivei EPB, notează sursa menționată.

La rândul lor, aparatele de aer condiționat, în ciuda răcorii pe care o aduc, reprezintă o provocare pentru directivele verzi ale UE. Utilizarea hidrofluorocarburilor, un emițător de gaze cu efect de seră, a determinat impunerea unor termene stricte pentru înlocuirea acestor echipamente.