Concret, DRPCIV a informat că, din 17 iunie, prețul pentru permisul de conducere și pentru certificatul de înmatriculare va fi majorat. Astfel, un permis de conducere va costa, de acum, 89 de lei, iar un certificat de înmatriculare va costa 49 de lei.

Ce se întâmplă cu cei care au plătit aceste servicii înainte de 17 iunie

DRPCIV a trimis un comunicat de presă în care informa că românii care au plătit deja pentru permisul de conducere sau pentru certificatul de înmatriculare nu vor trebui să achite diferența.

„Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care au achitat taxele aferente eliberării permisului de conducere şi/ sau a certificatului de înmatriculare anterior datei de 17.06.2020, se acordă un termen de graţie de 30 de zile calendaristice pentru utilizarea acestora la vechiul tarif, fără plata diferenţelor de preţ.

După expirarea celor 30 de zile, cetăţenii care au achitat taxele anterior datei de 17.06.2020 vor achita şi diferenţa de preţ existentă între tarifele practicate până la data de 17.06.2020 şi cele în vigoare după această dată”, precizează comunicatul DRPCIV.

Ce preț aveau aceste servicii înainte

Înainte de data de 17 iunie, românii plăteau pentru un permis de conducere 68 de lei iar pentru un certificat de înmatriculare 37 de lei.

Pentru stabilirea noilor tarife s-a avut în vedere data ultimei majorări de preț, respectiv martie 2009, ajustate în limita indicelui prețului de consum (PIC) de 135,10% înregistrat în perioada martie 2009 – februarie 2020, respectiv cu indicele prețului de consum de 131,59% rezultat prin luarea în calcul a coeficientului de corecție de 0,9 ce reflectă avantajul consumatorului.