Contractele futures pentru petrolul Brent care expiră pe 30 iunie erau în declin cu 3,25%, la 37,47 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) cre expiră pe 22 iunie erau tranzacţionate în scădere cu 4,77%, la 34,53 dolari pe baril, transmite Reuters, conform news.ro.

Scăderile de săptămâna trecută de aproximativ 8% vin în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus din SUA, numai în acest weekend, sâmbătă, fiind raportate peste 25.000 de noi cazuri.

„Refacerea cererii de petrol va fi un proces de lungă durată şi un nou val de cazuri va spori cu siguranţă îngrijorările că redresarea cererii va dura mai mult decât s-a crezut iniţial”, au afirmat analişti ai ING.

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol, Rusia şi alţi producători, reuniţi într-un grup denumit OPEC+, au convenit în 12 aprilie să-şi reducă producţia cu 9,7 milioane barili pe zi în lunile mai şi iunie, o reducere echivalentă cu aproximativ 10% din producţia mondială de petrol, iar la începutul lunii iunie au convenit să prelungească măsura timp de o lună, până la sfârşitul lunii iulie.