Prezenți la Botoșani, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă nu și-au potrivit discursurile. Referitor la viitorul candidat la prezidențiale, premierul a declarat că își dorește să fie un membru PSD. Dragnea a contrazis-o și a afirmat că vor avea o discuție în partid.

”Vă doresc să aveți succes. Îmi doresc să aveți încredere și îmi doresc ca împreună să mergem la guvernare până-n 2020, iar în primul rând în 2019 să câștigăm alegerile europarlamentare și să avem președintele României un președinte PSD”, a spus Viorica Dăncilă la Botoșani.

”Mi s-a solicitat în toate județele în care am fost (n.r. să candideze la prezidențiale). Le-am spus colegilor, după 26 mai, vom avea o discuție destul de profundă în partid în partid să stabilim care este cea mai bună variantă pentru prezidențiale din punct de vedere al Alianței, având ca obiectiv câștigarea alegerilor prezidențiale de către Alianța PSD-ALDE.”, a spus Dragnea.

Pe cealaltă parte, liderul ALDE se declară și el pregătit pentru o candidatură.

„Cu partenerii din PSD am hotărât ca acest subiect să-l abordăm după alegerile pentru Parlamentul European”, declara Tăriceanu.

„Candidatura nu este încă decisă. Vom evalua care este candidatul care are cele mai bune şanse să-l învingă pe Klaus Iohannis la alegerile din toamnă. E o decizie grea, sunt pregătit pentru aşa ceva. Vom hotărî şi vom decide ceva mai târziu, dar nu mai durează mult, sunt aproximativ două luni până când se va lua această decizie”, a adăugat Tăriceanu.