Liviu Dragnea are probleme mari. Colegul său de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, încă o dată de posibilitatea de a fi candidatul susținut de coaliția PSD-ALDE. Strategia lui Tăriceanu este cât se poate de clară: chiar dacă spune că decizia va aparține și social-democraților, el inoculează deja în rândul opiniei publice ideea că el este cel ce-l poate concura pe Klaus Iohannis.

O intervenție pe acest subiect a avut luni seara la Realitatea TV. Vorbind despre posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale, Tăriceanu a dat asigurări că se va pregăti „bine” pentru o finală cu actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

„În momentul de faţă, nu am luat această hotărâre, ea va fi o hotărâre politică care va angrena coaliţia – că voi fi eu, nu ştiu, vom vedea. Mă cunoaşteţi, mă voi pregăti bine pentru finala cu actualul preşedinte”, a spus preşedintele ALDE la România TV.

El a lansat și un atac la adresa lui Iohannis, pe care l-a acuzat că încearcă să dividă ţara în două.

„Rolul preşedintelui este de unificator al naţiunii, nu este de personaj care să dividă ţara în două, cum a făcut preşedintele la ultima conferinţă de presă, când a spus: vreau să văd cine este cu mine şi cine este împotrivă. Nu acesta este rolul referendumului, iertaţi-mă, nu acesta este rolul niciunei confruntări electorale. Oamenii trebuie să fie chemaţi să spună: da, analizez, astea sunt propunerile, ofertele electorale, asta vrea să facă candidatul acesta, astea sunt lucrurile pe care vrea să le facă oponentul său şi trebuie să aleg, să văd ce este mai bun pentru mine ca cetăţean, ce este mai bine pentru ţara în care trăiesc, pentru generaţia mea, pentru generaţia viitoare. Preşedinţia nu este o floare la butonieră, pe care ţi-o pui şi pentru care, după cinci ani de zile, te lupţi ca să o mai obţii o dată”, a comentat Tăriceanu.