Deşi prioritare au fost vacanţele pentru acest sfârşit de an, vizitatorii celei de a 32-a ediţii a Târgului de Turism al României au studiat şi rezervat concedii pentru vara anului 2015.
,,Una dintre cele mai scumpe vacanţe prezentate la Târgul de Turism al României a fost pentru Maldive şi a costat 22.000 euro pentru două persoane, 10 nopţi, cu toate serviciile incluse. S-a putut observa faptul că românii au preferat, şi de această dată hotelurile şi pensiunile scumpe pentru vacanţele de Crăciun şi Revelion, iar pentru anul 2015 s-au orientat către ofertele ,,First minute', putând rezerva o vacanţă cu doar 1 euro', se arată într-un comunicat al Romexpo.
Pentru sfârşitul acestui an, românii s-au orientat către vacanţe la schi în Bulgaria – Bansko pornind de la 282 de euro/persoană pentru 7 nopţi cu demipensiune şi transport cu autocarul. Pentru aceeaşi perioadă, în Austria, doritorii au plătit de la 44 euro/persoană pe noapte, iar pentru Italia preţurile au început de la 35 euro/persoană/noapte. Nici destinaţiile interne nu au fost mai prejos, iar cei dornici să redescopere ţara s-au orientat către pensiuni din zone cu tradiţie pentru preţuri ce au pornit de la 100 lei/zi. Pentru cei mai aventurieri, operatorii turistici au pregătit expediţii montane condimentate cu activităţi extreme gen rafting, salt cu parapanta, escaladă, iar pentru cei care caută vacanţe de lux au fost oferite plimbări cu Orient Expres-ul sau destinaţii exotice precum Maldive şi Indonezia.

Vizitatorii târgului au căutat în principal oferte pentru iarnă şi early booking vara, la mare căutare fiind Grecia, Turcia, Bulgaria, Dubai şi Antalya, respectiv insulele greceşti. Crăciunul în Laponia a fost un program cerut de către cei care au venit la târg, alături de vacanţele la Disneyland pentru care s-au oferit reduceri de până la 55% pe perioada târgului. Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României a reunit peste 200 de companii din Austria, Bulgaria, Cuba, Germania, Grecia, India, Indonezia, Israel, Italia, Republica Moldova, Palestina, România, Turcia şi Ungaria pe o suprafaţă de peste 7.600 mp.AGERPRES