Kievul este un partener important pentru Bruxelles, iar Uniunea Europeană nu îşi poate permite să piardă Ucraina – se arată într-o declaraţie comună a premierului estonian, Andrus Ansip, şi a şefei diplomaţiei europene, Catherine Ashton, care au abordat problema Ucrainei în cadrul unui întrevederi desfăşurate în urmă cu câteva zile.

Cei doi oficiali au subliniat, însă, că aşteaptă ca şi Ucraina să întreprindă măsuri în vederea semnării Acordului de asociere şi de înfiinţare a zonei liber schimb. Potrivit lui Andrus Ansip, Estonia mizează pe semnarea documentului respectiv, care ar aduce relaţiile dintre Ucraina şi UE la un nou nivel, la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, scrie RADOR.

În opinia premierului estonian, una dintre sarcinile Ucrainei în cadrul acordului de asociere este de a reforma sistemul judiciar ucrainean. "Noi nu putem fi de acord cu justiţia selectivă, iar Ucraina a întreprins deja măsuri pentru a aborda această problemă", a declarat şeful Guvernului de la Tallin, care a vizitat Ucraina în luna aprilie a acestui an.

Sursa: RADOR