Restricțiile au fost luate deși țara a vaccinat complet mai mult de 60% din populația sa adultă cu două doze de vaccin anti Covid-19. Restricțiile sunt similare cu cele impuse ultima dată la sfârșitul anului 2020, potrivit Bloomberg.

Ţara care dă lecţii tuturor

“În ciuda tuturor eforturilor excepționale pe care le depunem, situația din țara noastră este critică acum, cu multe cazuri zilnice raportate în ultima săptămână”, a declarat Peggy Vidot, ministrul Sănătății. Numărul cazurilor active a crescut la 1.068, pe 3 mai, de la 612 pe 28 aprilie.

Arhipelagul din Oceanul Indian, cu o populație de aproximativ 98.000 de locuitori, este dependent de turism pentru o mare parte din schimbul său valutar. Țara a acționat rapid cu vaccinările, încă din, ianuarie, folosind o donație de vaccinuri chineze din Emiratele Arabe Unite.

De atunci a procurat alte vaccinuri. 84% dintre cei infectați sunt israelieni și restul sunt străini. Mai puțin de două treimi dintre aceștia sunt fie nevaccinați, fie au fost vaccinați cu o singură doză.

Câte cazuri mai sunt în Insulele Seychelles

Oficialii nu au dat detalii despre ce s-ar afla în spatele creșterii infectărilor. Apreciind doar că oamenii nu mai sunt precauți, așa cum erau înainte, iar creșterea poate fi cauzată de sărbătorile de după Paști.

În Marea Britanie, unde 52% dintre oameni au fost vaccinați cu primă doză, infectările au scăzut cu 96% față de nivelul maxim din ianuarie. În Israel, unde 60% au primit cel puțin o doză, cazurile noi au scăzut cu 99%.

Insulele Seychelles au demarat campania de vaccinare anti-Covid încă din ianuarie cu doze ale vaccinului dezvoltat de compania chineză Sinopharm. Autoritățile din Seychelles au primit 50.000 de doze ale acestui vaccin chinezesc ca o donație din partea Emiratelor Arabe Unite.