Această țară este cu adevărat uimitoare, unele curiozități despre ea o să te lase cu gura căscată.

Islanda este țara în care pentru prima dată în lume a fost aleasă o femeie președinte (Vigdis Finnbogadottir), iar în funcția de prim-ministru au fost de multe ori femei.

În această țară nimeni nu este uimit de un bărbat în fustă, dar în schimb legislația interzice cluburile de striptease: statisticile arată că aceste localuri sunt legate de traficul de ființe umane, în special de femei din Europa de Est, ceea ce înseamnă că astfel sunt protejate și fetele din țara noastră.

În Islanda este toleranță zero violenței. Spre deosebire de multe alte țări, aici ziarele nu au rubrici destinate noutăților criminale. Cea mai mare crimă de aici este furtul de automobile, care ulterior sunt lăsate pe undeva, iar poliția le întoarce proprietarilor. Se mai întâmplă să aibă loc și scandaluri de corupție.

Datorită faptului că nivelul criminalității este scăzut, poliția se dedică mai mult cetățenilor: îi ajută să găsească o anumită adresă sau le acordă primul ajutor medical.

Aici camerele libere din închisori sunt oferite turiștilor pentru cazare, cu amenajare decentă.

Atunci când în Islanda se pierde o persoană, toată țara contribuie la cautarea ei.

Nivelul scăzut al criminalității se datorează și politicii imigraționale stricte. Cetățenia islandeză este foarte greu de obținut, pentru asta trebuie cel puțin să împărtășești aceleași valori ca și ei: viața, demnitatea, inviolabilitatea fizică și sexuală. Islandezii știu că europenii sunt mult mai predispuși la violență, de aceea nu sunt foarte ospitalieri cu ei.

În această țară fiecare mamă este sigură că nu va muri de foame, copilul va putea merge la grădiniță și va avea o educație minunată. Aici fiecare om citește în medie câte 4 cărți pe an, sunt spitale și medici foarte buni.

Islanda pare a fi un rai, cu excepția climei greu de tolerat. Toată iarna este noapte polară, iar vara este ziuă polară. Aici temperatura nu crește mai mult de 15 grade, scrie Ziarulonline.ro.