Ministerul israelian al Apărării a anunțat luni semnarea unui important contract cu un grup național de apărare pentru dezvoltarea și producția de rachete capabile să atingă orice țintă din regiune. Israelul se confruntă cu o serie de amenințări de securitate și se consideră țintă sigură dacă Iranul obține arma nucleară. Tehnic, este în continuare în stare de război cu Siria și Libanul. Ostilitatea persistă cu partidul șiit libanez Hezbollah, la nord, și cu mișcarea islamistă palestiniană Hamas, în sud.

Statul israelian deține cele mai avansate capacități balistice din regiune, grație asistenței și finanțării americane dar și producției naționale, chiar dacă este dificil de precizat componența arsenalului său.

Armata israeliană folosește mai multe tehnologii dezvoltate în Israel, ca de exemplu: tancul Merkava, sistemul de apărare contra rachetelor și proiectilelor Iron Dome, sistemul activ de protecție Trophy, carabinele de asalt IMI Galil și Tavor. Pistolul-mitralieră Uzi este tot invenție israeliană și a fost folosit de Armata israeliană până în decembrie 2003, după un serviciu care a început din 1954. După 1967, Armata Israeliană are o colaborare strânsă cu SUA, incluzând dezvoltarea avionului de vânătoare F-15I, sistemul de apărare laser THEL și sistemul de apărare antirachetă Arrow.