UDMR nu a decis candidatul la alegerile prezidențiale, spune Tanczos Barna

În cadrul unei declarații susținute luni, senatorul UDMR, Tanczos Barna, a subliniat că, în ceea ce privește decizia privind candidatura la alegerile prezidențiale, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) nu a luat încă o hotărâre, planificând să facă acest lucru în luna iunie.

El a menționat că, de obicei, candidatul la prezidențiale este președintele Uniunii, subliniind că această practică este una constantă în cadrul UDMR.

Cu toate acestea, Barna a exprimat speranța că îl va convinge pe președintele Kelemen Hunor să accepte candidatura, deoarece este ferm convins că acesta este un prezidențiabil remarcabil.

Argumentând această poziție, el a evidențiat calitățile de lider ale lui Kelemen Hunor, menționând că acesta a condus UDMR cu înțelepciune, calm și raționalitate, chiar și în cele mai dificile momente.

”Nu avem, o să decidem şi noi în iunie. De obicei, la noi candidatul este preşedintele Uniunii, la noi nu a fost niciodată altfel, lucrurile sunt relativ clare în UDMR. Eu sper să îl convingem să candideze, pentru că aşa este bine, domnul Kelemen să candideze.

Pentru că este preşedintele Uniunii şi a condus Uniunea aşa cum trebuie, cu foarte multă chibzuinţă, foarte mult calm, în momentele cele mai tensionate, cu o abordare raţională. Chiar este un prezidenţiabil”, a declarat Tanczos Barna.

Kelemen Hunor
SURSA FOTO: Facebook, Kelemen Hunor Oficial

O speranță pentru Kelemen Hunor: Candidatura la alegerile prezidențiale

Într-o intervenție în emisiunea „România Politică” de la Prima News, Tanczos Barna a fost întrebat despre planurile partidului pentru alegerile prezidențiale din septembrie. Barna a exprimat speranța că vor reuși să îl convingă pe domnul Kelemen să intre în cursa prezidențială, subliniind importanța acestei decizii pentru partid.

A evidențiat modul în care Kelemen Hunor a gestionat Uniunea Maghiară în mod înțelept și calm, chiar și în momentele de maximă tensiune, aspecte care îl fac un candidat cu potențial prezidențial în ochii membrilor partidului.

„Eu sper să îl convingem să candideze, pentru că așa este bine, domnul Kelemen să candideze”, a transmis Barna.

Tanczos Barna
Tanczos Barna / SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Emoții reduse înaintea alegerilor europarlamentare

Senatorul UDMR a subliniat că în rândurile partidului nu există emoții în legătură cu alegerile europarlamentare, chiar și în contextul comasării acestora cu alte scrutine. El a afirmat că de-a lungul a 35 de ani, membrii UDMR au fost mereu determinați și statornici, manifestând o atitudine calmă și concentrată în fața oricăror provocări.

Această afirmație denotă încrederea și stabilitatea UDMR în contextul unei perioade electorale încărcate și indică faptul că partidul se pregătește să facă față acestor evenimente politice importante cu încredere și determinare.

„Nu am avut timp de 35 de ani emoții, nu avem nici acum. Suntem o echipă calmă”, a răspuns Barna.