Marcel Ciolacu a declarat luni, 27 mai, că după data de 10 iunie o să spună, împreună cu colegii săi din PSD, decizia privind candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an.

Marcel Ciolacu a fost întrebat când îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale

Declarația a venit după ce premierul a fost întrebat când îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale. Nicolae Ciucă este deja prezentat de PNL ca și candidat al formaţiunii.

„După data de 10 (n.red. iunie) o să vă spun, împreună cu colegii mei din PSD, decizia privind candidatura. Până atunci, avem o competiţie, momentan, de scris cărţi. Nu particip la ea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful PSD a făcut un anunț ironic după mesajul preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, privind lansarea primei sale cărţi.

Acesta din urmă a anunţat recent că îşi lansează în luna iunie cartea „Un ostaş în slujba ţării”, care va apărea la editura RAO.

Șeful PNL susține că în carte sunt gândurile sale despre ce a însemnat tranziţia de la om de armată la om politic.

„Sunt despre viaţa mea, cea din spatele pupitrului, a microfonului sau a televizorului”, a spus Ciucă.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu SURSĂ FOTO: Facebook

Cine este candidatul preferat al românilor

Un nou sondaj INSCOP arată ce opinii au românii despre principalii candidați pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), se bucură de o popularitate crescută în rândul românilor. 36,7% dintre respondenții la sondaj au precizat că au o opinie foarte bună despre acesta.

Pe locul doi în clasament se află Laura Codruța Kovesi cu 28,9% , urmată de Emil Boc cu 24,4%.

Marcel Ciolacu se află pe locul patru în clasament, cu un scor de 24,1%, iar Nicolae Ciucă a primit un scor de 15%, situându-se pe locul cinci.

Sondajul arată cu cine ar vota românii dacă mâine ar avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale

Dacă mâine ar avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale, cei mai mulți români ar vota cu Mircea Geoană. Candidatul independent a obținut un scor de 26%.

El este urmat de către Marcel Ciolacu, cu un scor de 24%. Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, se află pe locul trei cu un scor de 13%.