Terminalul dispune de un ecran touch de 7 inci, are o greutate de numai 360 grame şi o grosime de 11 mm, ceea ce îl transformă în cea mai uşoara şi mai plată tabletă de pe piaţa de profil.

‘Tableta lansată oficial astăzi 31 ianuarie 2011, se remarcă printr-un excelent raport autonomie/greutate. Deşi este mai uşoară decât produsele similare ale competitorilor, are cea mai mare autonomie a bateriei, iar prin preţul foarte accesibil ne adresăm unui segment de piaţă încă neocupat. Evolio ţinteşte o cotă de piaţă de 15% din piaţa tabletelor în România, estimată pentru 2011 la 50.000 de unităţi’, a declarat Liviu Nistoran, preşedintele Evolio.

Evotab beneficiază de Conectivitate Internet boradband prin Wi-Fi-ul integrat sau 3G prin conectarea unui modem 3G extern.

Bateria Li-Ion de 4500 mAh îi conferă aparatului autonomie de până la 14 ore de operare.

Tableta Evotab este dotată cu procesor ARM 11 la 800 Mhz, accelerometru, card reader micro SD, USB host port, miniUSB, speaker şi stereo audio output.

Totodată, memoria internă este de 4GB şi poate fi extinsă până la 36 GB cu card de memorie micro SD.

În plus, Evotab este capabilă să redea filme HD, să citească ebook-uri şi să ruleze aplicaţii, precum Skype, MSN, Youtube HD download, Internet browsing, Facebook, e-mail şi o multitudine de jocuri şi aplicaţii disponibile în Android Marketplace.

O noutate importantă este faptul că Evolio a dezvoltat pentru această tabletă un serviciu de ştiri în colaborare cu Livenews.ro şi Presaonline.com. Ştirile sunt transmise în timp real, dar pot fi citite şi în mod offline.

De asemenea, utilizatorii Evotab pot beneficia gratuit de revista presei naţionale şi locale.

Preţul de vânzare al Evotab va fi de 750 lei (inclusiv TVA), iar data lansării în reţele de retail este 15 februarie.

Potrivit producătorului, începând cu data de 1 februarie a.c. se pot lansa precomenzi direct de pe site-ul companiei.

Lansat în anul 2007, Evolio este unul dintre cele mai importante branduri româneşi de produse IT&C. Sub brand-ul Evolio sunt comercializate produse GPS, netbook-uri, produse de comunicaţii fixe şi mobile, produse multimedia şi accesorii.
SURSA: Agerpres