Acesta va utiliza un sistem de scanare pentru a înregistra imagini de calitate superioară ale probelor biologice specifice, ceea ce va reduce semnificativ timpul de procesare și va oferi acces la toți specialiștii patologi din rețeaua de laboratoare a Diviziei de Diagnostic Medicover. Noul departament de histopatologie digitală utilizează echipamente și sisteme software de ultimă generație și a presupus o investiție de aproximativ 1 milion de euro.

„Principalul nostru obiectiv este să fim un sprijin real și sigur pentru medici în procesul de diagnosticare. În ultimii 20 de ani, am investit constant în dezvoltarea echipei și dotarea laboratoarelor la cel mai înalt nivel, pentru a ne menține lider de piață din punctul de vedere al calității și al gamei complete de servicii de laborator”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

 „Digitalizarea completă a diagnosticului histopatologic presupune adoptarea celor mai noi tehnologii în domeniu, utilizate în prezent doar în câteva laboratoare  din vestul Europei, și ne bucurăm că le putem pune acum la dispoziția pacienților și a comunității medicale din România”, a adăugat Laurențiu Luca.

“Beneficiile digitalizării acestui serviciu sunt semnificative: de la reducerea timpului de procesare a probelor, la facilitarea colaborării dintre medicii din cele 8 laboratoare de hispatologie din rețeaua internațională, care pot face schimb de informații și opinii, indiferent în ce unitate se află”, afirmă Mihai Stoicea, șef departament Hispatologie, Synevo.

„Histopatologia este un domeniu în care diagnosticul depinde într-o măsură foarte mare de specialistul care analizează probele. În acest context, digitalizarea procesului oferă pacienților acces la o întreagă rețea de medici specializați în diferite patologii, care colaborează în timp real, ceea ce înseamnă creșterea preciziei diagnosticului”, a completat Mihai Stoicea.

Implementarea noilor tehnologii de histopatologie digitală presupune, printre altele, transferul de la microscopia convențională la imaginile digitale, prin transpunerea probelor biologice în lame digitale virtuale. Cele opt laboratoare de patologie din rețeaua internațională a Diviziei de Diagnostic Medicover reunesc aproximativ 100 de medici specializați în domeniu și oferă acces la opinia tuturor specialiștilor patologi din rețeaua de laboratoare a diviziei de diagnostic.

Digitalizarea procesului de analizare a țesuturilor nu va influența costurile pentru pacienți, scopul digitalizării fiind de  creștere a precizei și a vitezei de diagnostic.

Synevo este liderul în diagnostic de laborator în România și oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. Synevo România administrează o rețea națională de 16 laboratoare și 75 de centre de recoltare a probelor biologice și realizează peste 13 milioane de teste pe an.