În primele şase luni ale anului, pierderile acoperite de industria globala a asigurărilor au fost de 21 de miliarde de dolari, în scădere faţă de 25 de miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut şi sub media din ultimii 10 ani, respectiv 27 de miliarde de dolari, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres. Catastrofele naturale au provocat pierderi economice în valoare de 41 de miliarde de dolari în primul semestru, sub pierderile de 59 de miliarde de dolari în S1 2013, mai arată Swiss Re.

Catastrofele naturale au fost responsabile şi pentru cea mai mare parte a pierderilor acoperite de industria globala a asigurărilor, 19 miliarde de dolari în primul semestru din 2014, mai puţin decât 21 de miliarde de dolari în 2013.

Încă o dată inundaţiile au provocat decese şi pagube semnificative în mai multe regiuni ale lumii în prima jumătate a acestui an. De exemplu, în luna mai, inundaţii grave au lovit Serbia, Bosnia, Croaţia şi alte ţări din Europa de Est, ducând la pagube economice combinate în valoare de 4,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, având în vedere gradul redus de penetrare a asigurărilor în regiune, pierderile suportate de asigurări au fost modeste.