Sute de persoane au venit, vineri dimineaţă, la prima oră de la deschiderea bursei generale a locurilor de muncă, în Capitală, directorul AMOFM Bucureşti, Dumitru Pelican, apreciind că nu a mai fost un număr atât de mare de participanţi din 2001.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, prezent la bursa de la Bucureşti, şi-a exprimat speranţa că oferta de locuri de muncă, mai redusă decât de obicei, „este bazată pe situaţia reală şi mai puţin pe un factor psihologic”.

„Îi rog pe angajatori să nu dea dovadă de reticenţă şi, dacă au nevoie de oameni, să participe la această bursă. Sunt foarte multe persoane care solicită locuri de muncă şi sperăm să facilităm relaţia dintre angajatori şi cei care au nevoie de un loc de muncă”, a declarat Mocanu, citat de Mediafax.

Preşedintele Agenţiei Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, a declarat că, la nivel naţional, sunt oferite peste 18.000 de locuri de muncă şi chiar dacă nu toţi angajatorii semnează contracte cu cei care-şi caută un post, aceştia din urmă sunt prinşi într-o bază de date şi pot fi contacaţi ulterior, când apare nevoia de personal.

În ceea ce priveşte aglomeraţia, nemaiîntâlnită în ultimii ani, preşedintele ANOFM a precizat că „este normal să fie cozi”, pentru că „lumea este civilizată” şi, „deşi sunt mulţi care caută o soluţie, nu cred că toată lumea este fără un loc de muncă”.

Peste 2.600 de locuri de muncă

La bursa de la Bucureşti participă 161 de agenţi economici din 533 contactaţi, oferind 2.623 de locuri de muncă. Din numărul total de posturi oferite, 349 rerezentând 13% sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 893, adică 34%, celor cu studii medii, 1.000, adică 38%, muncitorilor calificaţi, iar 381, reprezentând 15%, muncitorilor necalificaţi.

Oferta de locuri de muncă la bursa generală de astăzi de la Bucureşti este de aproape trei ori mai mică decât în 2008, organizatorii aşteptându-se să crească numărul participanţilor interesaţi de găsirea unui post, a declarat, miercuri, directorul AMOFM Bucureşti, Dumitru Pelican.

Bursa generală a locurilor de muncă din Bucureşti se desfăşoară la Liceul „Petru Maior”, din Bulevardul Timişoara nr. 6.

SURSA: Mediafax