Ce spune directorul Telekom România

”De obicei, cea mai mare parte a investiţiilor merge în infrastrutură, fixă şi mobilă. În ceea ce priveşte infrastructura din segmentul de telefonie mobilă, suntem destul de mulţumiţi de nivelul de acoperire, cu 99,5% acoperire în oraşe şi aproximativ 94% per total. Ne uităm în zone individuale unde putem aduce îmbunătăţiri, dar şi în zonele unde tehnologia veche este înlocuită continuu, tehnologii pe bază de metal, cupru şi care vor fi înlocuite cu fibră acolo unde este posibil”, a declarat vineri Miroslav Majoroš, director Telekom, în cadru unei întâlniri cu presa.
Acesta a anunțat că în prezent, Telekom caută să angajeze 200 de persoane. În ultimii doi ani, numărul angajaţilor full time a scăzut cu 21% de la 6.356 în 2018 până la 5.029 în 2019, prin automatizarea proceselor, simplificarea şi concentrarea pe departamentele care interacţionează în mod direct cu clienţii.
”Restructurarea Telekom România din ultimii doi ani a fost un proces dificil, s-au pierdut clienţi şi peste 20% dintre salariaţi au fost disponibilizaţi, dar la capătul acestui proces rezultatele s-au văzut în cifrele financiare şi operaţionale, performanţa s-a îmbunătăţit şi se resimte şi în starea de spirit generală din grup”, a adăugat el, citat de adevărul.ro.

Veniturile Telekom s-au majorat cu 5 procente

Grupul de companii Telekom Romania a anunţat miercuri un avans de de 5% al veniturilor consolidate în 2019, până la 980 milioane euro, faţă de anul anterior. Pentru prima oară în patru ani, principalii indicatori financiari ai anului 2019 – veniturile, EBITDA şi fluxul de numerar operational – au înregistrat creştere de la un an la altul.

În acest context, veniturile consolidate ale Telekom Romania au crescut cu 5%, până la 980 milioane euro. EBITDA (câştigurile înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare – n.r.) ajustată înainte de IFRS16 a crescut cu 5% până la 144 milioane euro, înregistrând a patra creştere trimestrială succesivă.