Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 619 locuri de muncă vacante, informează joi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) într-un comunicat.

Cele mai multe locuri de muncă anunţate prin reţeaua EURES sunt în Spania – 500 locuri de muncă pentru muncitori în agricultură. În Norvegia sunt oferite 43 locuri de muncă pentru bucătar/preparator pizza, farmacist, instalator, lucrător in producţie, mecanic auto, mecanic semiremorci, lucrător în fermă, operator servicii, tinichigiu auto, vopsitor auto.

Un număr de 39 de locuri de muncă sunt anunţate în Germania, pentru asistent stomatologie, bucătar, cameristă/roomboy, mecanic de locomotivă. În Olanda sunt disponibile 26 locuri de muncă, pentru muncitor necalificat în grădinărit şi horticultură, lucrător în seră de flori.

8 locuri de muncă sunt disponibile în Suedia, pentru: mecanic auto, vopsitor auto, iar 3 locuri de muncă sunt oferite în Belgia, pentru inginer horticol/biotehnolog/agronom tehnician producţie.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă prin reţeaua EURES pot consulta ofertele accesând site-ul www.anofm.ro/eures, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, conform Agerpres.