Patrick Mouratoglou ar trebui sancționat ca Simona Halep

Cazul Simonei Halep a nemulțumit multe voci din tenis. Sportiva din România nu mai are voie să joace timp de 4 ani, fiind suspendată de către ITIA.

Totuși, unii sunt de părere că nu este corect ca doar sportivul să fie sancționat în astfel de situații. Unul dintre acești oameni este comentatorul de tenis la BBC, David Law, în vârstă de 55 de ani.

El a cerut ca Patrick Mouratoglou să fie și el sancționat, la fel ca Simona Halep. Cererea lui vine în contextul în care Patrick Mouratoglou și-a reluat colaborarea cu Holger Rune. Asta în timp ce Simona Halep nu poate juca nicăieri.

„Poate a venit vremea ca atunci când jucătorii sunt testați pozitiv, antrenorii lor să fie puși în lumina reflectoarelor și să nu li se mai permită să antreneze, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Nu există astfel de reguli, Patrick poate continua să facă ce-i place, oricine îl poate angaja și nu se schimbă nimic.

Mie mi-ar fi rușine dacă aș fi într-o astfel de situație. Nu aș vrea să revin în lumina reflectoarelor până când situația ar fi rezolvată într-un mod satisfăcător”, a afirmat David Law.

Patrick Mouratoglou
Patrick Mouratoglou (SURSA FOTO: Facebook, Patrick Mouratoglou)

Suplimentul luat de Halep a fost verificat de către sportivă

Simona Halep spune că a ieșit pozitiv la testul anti-doping din cauza unui supliment pe care l-a luat. Ea spune că nu știa de Keto MCT înainte ca echipa lui Mouratoglou să-i spună despre el.

Marea campioană a României a precizat că a întrebat dacă Candice Gohier a verificat suplimentele și i s-a spus că da.

Amândouă au verificat recipientul și au observat că la ingrediente nu era niciunul interzis. De altfel, în motivarea ITIA se arată că niciun ingredient nu părea să fie riscant.

Simona Halep s-a gândit că aceste suplimente ar putea fi contaminate, dar s-a asigurat că ele au fost recomandate de specialiști din domeniu.

Toate cele trei suplimente au fost comandate pe data de 16 august de către Candice Gohier. Distribuitorul le-a trimis direct în New York.

Potrivit motivării ITIA, cele trei suplimente au fost folosite de Halep începând cu mijlocul lunii august 2022.

„Pe baza unui îndemn al lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în motivarea ITIA.

Simona Halep
Simona Halep/SURSA FOTO: Dreamstime

Simona Halep așteaptă răspuns de la TAS

Marea campioană a României și-a demonstrat nevinovăția în perioada 7-9 februarie la TAS. Sportiva speră să primească o reducere semnificativă a suspendării.

Deși ITIA a decis ca ea să nu mai intre pe teren pentru 4 ani, a cerut la TAS majorarea pedepsei. ITIA spune că Simona Halep s-a dopat intenționat.

De altfel, un răspuns de la TAS ar putea apărea la finalul lunii martie.

Din imaginile pe care sportiva le-a mai publicat în mediul online, se vede că sportiva din Constanța continuă să se antreneze chiar dacă nu mai poate juca. Ea speră să participe la Jocurile Olimpice din acest an.