Secretarul General al PSD, Paul Stănescu, a transmis sâmbătă dimineața că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Florin Cîțu. Primul-ministru a fost implicat în ultimele zile în mai multe scandaluri, iar vineri și-a depus oficial candidatura pentru funcția de președinte al PNL, fiind competiția directă a actualului lider, Ludovic Orban.

Moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu depusă de PSD

Liderul PSD a mai transmis că „depunerea candidaturii premierului Cîțu la președinția PNL echivalează cu susținerea necondiționată a președintelui Klaus Iohannis pentru un penal” și că liberalii „Trebuie opriți înainte de a transforma cu totul România într-o țară penală, dar liberală”.

Ce prevede moțiunea de cenzură ce urmează să fie depusă de social-democrați

„Viziunea lui Cîțu: O Românie penală, dar liberală

Cu un condamnat în fruntea executivului și viitor președinte de partid, Iohannis și PNL-ul nu mai au dreptul să vorbească despre statul de drept.

Depunerea candidaturii premierului Cîțu la președinția PNL echivalează cu susținerea necondiționată a președintelui Klaus Iohannis pentru un penal. Sub conducerea lui Klaus Iohannis, România a bifat astfel o premieră internațională ca un guvern democratic și un partid istoric să fie conduse de un politician care a făcut închisoare, iar politica oficială de stat să devină «Doar Penali în funcții publice».

Penali și mincinoși! Minciuna a devenit emblema acestui Guvern. Cu Pinocchio în frunte, încrederea în executiv este la pământ, astfel încât două treimi din români simt direcția greșită și se întreabă, firesc, în ale cui buzunare se află halucinanta creștere economică cu 13%?

Pentru toate aceste motive vom depune moțiune de cenzură! Trebuie opriți înainte de a transforma cu totul România într-o țară penală, dar liberală!”, se arată în mesajul transmis de Paul Stănescu și PSD sâmbătă, cu privire la moțiunea de cenzură.

PNL a intrat oficial în lupta pentru numirea noului președinte

Joi și vineri și-au depus candidaturile pentru șefia PNL Ludovic Orban, actualul președinte și fost premier și Florin Cîțu, noul premier și fost ministru de Finanțe în mandatul lui Orban. Totuși, în ultimele zile scandalurile și reacțiile dure cu replici aprigi au curs râuri. Miza este una importantă.