Dan Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, partidului ca decizia prezidenţiabilului să se ia doar ţinând cont de rezultatul sondajelor de opinie. El nu exclude ca Mircea Diaconu, fost europarlamentar, să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale

”Eu, dacă e, l-aş vedea şi pe Mircea Diaconu, ca să zic aşa”, a declarat Dan Tudorache într-o emisiune televizată, în direct la DigiTv. ”Chiar dacă nu e măsurat, cred că ar fi bine ca Mircea Diaconu să fie măsurat în sodaje”, a adăugat el.

În ceea ce privește anunţul făcut de Viorica Dăncilă, că ar putea candida dacă partidul îi cere aceasta, Tudorache susţine că a rămas surprins şi că a aflat vestea de la televizor.

”Nouă la ședințele anterioare ne-a spus că nu doreşte să candideze, acum bănuiesc că îşi doreşte, înseamnă că va trebui prinsă în sondaj”, a spus Dan Tudorache.

Există și alte propuneri în PSD privind potențialul prezidențiabil: Dumitru Buzatu de la Vaslui vrea un candidat comun al alianţei PSD-ALDE, iar Paul Stănescu de la PSD Olt o propune pe Gabriela Firea.