Procurorii au trecut-o pe Kovesi sub control judiciar și i-au interzis să vorbească cu presa. Tot răul spre bine însă, căci, în plan european, ultimele mișcări ale justiției din România au transformat-o pe aceasta într-o victimă a sistemului.

Citește și: Lovitură dură încasată de Mihai Gâdea. Așa ceva nu i s-a întâmplat niciodată

Mai mult decât atât, politicienii europeni vor primi în această seară un nou semnal puternic din România. Bucureștenii au pus la cale un protest inedit, s-au strâns în Piața Universității pentru a scanda împotriva guvernului PSD-ALDE, și-au adus corturile și sunt pregătiți să ocupe Piața Universității pentru o lungă perioadă de timp, așa cum s-a întâmplat și în protestele din primele luni ale anului 1990, îndreptate împotriva FSN.

Citește și: Liviu Dragnea declară război Uniunii Europene. Cum arată asul din mâneca șefului PSD

Protest inedit pentru susținerea lui Kovesi

Manifestanții vor face un lanț uman în jurul DNA, pentru a arăta europenilor că fostul procuror șef DNA are sprijinul populației iar cele întâmplate în ultimele zile nu sunt decât încercări ale sistemului de a o împiedica să ajungă în funcția de procuror european.

Astfel, după manifestările din București, echipa de negociatori ai Parlamentului European vor avea un argument în plus în negocierea cu Comisia Europeană, arătând că fostul procuror șef DNA este apreciată de oamenii simpli din România, iar măsurile luate în ultimele zile împotriva sa au o puternică încărcătură politică.