European Commission’s Oil Bulletin a publicat datele, conform cărora, România are cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană atât la benzină, cât și la motorină. Astfel, preţul mediu al benzinei din România, de 1,07 euro/litru, este sub cel din Bulgaria (1,11 euro/litru), Ungaria (1,14 euro) sau Polonia (1,15 euro).

În plus, aceeași situație o regăsim și la motorină. Prețul mediu la motorinei din România, de 1,09 euro/litru, este sub cel din Bulgaria (1,10 euro/litru), Ungaria (1,16 euro/litru) sau Polonia (1,20 euro/litru), potrivit mediafax.

La polul opus, cea mai scumpă motorină se găseşte în Suedia și are un preț mediu de 1,51 euro/litru şi în Italia, la 1,44 euro/litru.

De asemenea, cea mai scumpă benzină din Europa se regăsește în Grecia (1,6 euro/litru) şi Italia (1,55 euro/litru).

Județele din România cu cei mai ieftini carburanți

În România, județele cu cei mai ieftini carburanți auto sunt: Giurgiu, Dâmboviţa, Vrancea, Argeş, Bacău şi Călăraşi. În Giurgiu preţul benzinei şi al motorinei este sub 5 lei.

Scăderea dramatică a prețurilor carburanților reprezintă și un efect al epidemiei cu noul coronavirus. Virusul, ce s-a extins la nivel global, a dus la o scădere a cererii de petrol, ceea ce a generat și o reducere a prețurilor.