Reputatul medic a declarat că cel puțin 30% din populaţie s-au imunizat deja în epidemia COVID-19. Asta e șocant și consideră că în țara noastră s-a manifestat o formă ușoară a coronavirusului.

„Am o reţinere cu privire la date. Raportările sunt diferite. După părerea mea, cred că în momentul de faţă cel puţin 30% din populaţie s-a imunizat. 4-5 milioane sunt imunizate deja”, a declarat Astărăstoae, luni seară, la Marius Tucă Show, potrivit Antena3.

Acesta a mai spus că nu crede că virusul va suferi mutaţii, însă nu e o variantă pe care o exclude. Legat de o eventuală mutaţie, Astărăstoae crede că „trebuia să apară până prezent. Suntem la mijlocul pandemiei. Dar nu putem garanta”.

Un vaccin, pe repede înainte?

În cadrul unei analize extinse, el pune lupa ”Afacerea Pandemia cu coronavirus” arătând că de fapt studiile, analizele, predicțiile și mai apoi remedii pandemiei arată o adevărată industrie care nu are neaparat a face cu sănătatea publică. El dă ca exemplu pandemia de gripă porcină care ar fi trecut neobservată dacă înainte ca ea să devină pandemie nu ar fi existat predicții că ar urma să apară și mai apoi medicamentele apărute exact la timp, de la cine trebuie.

Medicul ieşean remarcă faptul că, din punct de vedere medical, pentru a pune la punct un vaccin pentru folosirea de masă trebuie să treacă luni bune, dar e din ce în ce mai sigur că sub presiunea publică stimulată de un lobby puternic din spate nu se vor relaxa criteriile și etapele pentru punerea la punct un vaccin.