Bilanțurile publicate recent pe site-ul Ministerului Fi­nan­țelor Publice (MFP) au fost o surpriză pentru mulți dintre cei care considerau piața auto din România aproape de colaps. În ciuda declarațiilor pline de panică ale importatorilor auto, rezultatele pentru 2011 dezvăluie o situație financiară mult mai bună decât cea așteptată. Astfel, clasamentul în funcție de cifra de afaceri înregistrată în 2011 arată creșteri mai mult sau mai puțin importante pentru opt dintre primii zece importatori.
Liderul absolut al pieței românești, Porsche România (importator al mărcilor Audi, Bentley, Porsche, SEAT, Skoda și Volkswagen), a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 1,8 miliarde lei (424,4 milioane euro), în creștere de la 1,6 miliarde (376,9 milioane euro) în 2010. La fel se întâmplă și în cazul Mercedes-Benz România, reprezentanta brandurilor Mercedes-Benz și smart.
Dacă în 2010 această companie raporta o cifră de afaceri de 531,7 milioane lei (126,2 milioane euro), anul trecut a înregistrat o majorare până la 764,7 milioane lei (180,4 milioane euro).
Pe poziția a treia în clasamentul cifrelor de afaceri din 2011 se află Renault Commercial Roumanie (Dacia, Renault, Nissan) cu 619,6 milioane lei (146,2 milioane euro), în creștere de la 526,2 milioane lei (125 milioane euro), raportate în 2010.
Alte cinci firme din Top 10, Toyota România (Toyota, Lexus), BMW Vertriebs (BMW, Mini), Trust Motors (Peugeot), M Car Trading (Mitsubishi) și Citroën România (Citroën) au înregistrat anul trecut creșteri ale afacerilor față de rezultatele din 2010. În același timp, ocupantele locurilor opt și nouă, Auto Italia Impex (Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Jeep, Maserati și Infiniti) și Hyundai Auto România (Hyundai) au raportat scăderi ale acestui indicator.
Este interesant de observat că, în unele cazuri, creșterea cifrei de afaceri nu corespunde unei majorări a numărului de unități comercializate. Este cazul unor companii precum Renault Commercial Roumanie, care, în ciuda unei creșteri a cifrei de afaceri cu 21 milioane lei, a vândut cu 5.400 de mașini mai puțin.
Profit substanțial în plină criză
„Nu mai putem vorbi de profitabilitate în zona vânzărilor de autovehicule noi. Majoritatea clienţilor cumpără maşini second-hand“, declara în luna iunie a acestui an Brent Valmar, vicepreședintele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). Conform lui Valmar, care este și director general al Porsche România, afacerile companiilor din sectorul auto vor continua în acest an trendul negativ din 2011, iar profitul rețelelor de distribuție pentru autovehicule noi va rămâne în jur de zero. De asemenea, mulți alți șefi de companii românești implicate în comerțul cu mașini se declarau, la începutul acestui an, speriați de reculul amplificat al pieței și de efectele acestuia asupra propriilor afaceri.
Numai că, văzând rezultatele financiare raportate la MFP, este greu de înțeles ce date au luat în calcul reprezentanții mărcilor. Dacă privim doar majorarea profitului Porsche România, de la 87 milioane lei (20,7 milioane euro) în 2010, la 114,7 milioane lei (27 milioane euro) anul trecut, neconcordanțele sunt vizibile.
Este drept că șeful importatorului vorbea despre rețele de distribuție (dealeri) și nu despre importatori, însă, chiar și în acest caz, este destul de greu de înțeles cum ar putea rețeaua să aibă un profit „în jur de zero“ în timp ce importatorul raportează profituri impresionante pentru un an în care criza a mușcat atât de adânc. În plus, principala rețea de dealeri a acestui importator Porsche Inter Auto România a raportat în 2011 un profit net de 5,9 milioane de lei, în creștere de la 3,9 milioane în 2010. Sunt, desigur, și dealeri pentru care ultimii trei-patru ani au însemnat pierderi semnificative care, în unele cazuri, au dus chiar la închiderea firmelor, însă este cert că afacerile cu mașini produc încă bani frumoși în România. Asta chiar dacă nivelul profiturilor din 2011 este substanțial mai mic decât cel raportat  în anii „de glorie“ ai pieței.
Rezultatele financiare din 2011 ale importatorilor auto demonstrează că, în ciuda scăderii vânzărilor, cifrele de afaceri și profitul pot crește dacă au fost luate în timp util măsuri de restructurare.