Astfel, conform ultimelor date, Facebook a pierdut 6 milioane de utilizatori în Statele Unite doar în ultima lună, de la 155,2 milioane de utilizatori, la 149,4 milioane.

Este prima dată când s-a inversat tendința de creștere.

De asemenea, în Canada, Facebook a pierdut 1,52 de milioane de utilizatori, de la 16,6 milioane de utilizatori, ceea ce înseamnă o scădere de 8%.

Alte state în care oamenii renunță la Facebook sunt Marea Britanie, Norvegia și Rusia, unde s-au înregistrat scăderi de câte 100.000 de unici.

Acum, numărul total de utilizatori ai Facebook mai crește pentru că populația din statele emergente precum Mexic sau Brazilia încă îl mai descoperă datorită conexiunilor la internet în creștere.

Inversarea tendinței reprezintă semnul unei maturizări pe piețele în care Facebook a intrat pentru prima dată, ceea ce confirmă faptul că într-un timp relativ nu foarte departe, Facebook va păți pe o curbă descendentă.  
Facebook va dispărea. Întrebarea e când

Orice cunoscător al mediului online ar trebui să fie de acord cu ideea că Facebook, deși este un concept revoluționar, este o rețea de socializare ca oricare alta.

Poate că nu se va întâmpla la anul, poate nici peste doi ani, însă Facebook va avea aceeași soartă pe care au avut-o și celelalte rețele de socializare.

În România, hi5.com a fost călcat în picioare de venirea Facebook. Luna martie este prima de la listarea hi5.com în SATI când rețeaua de socializare a făcut sub un miliard de afișări, în condițiile în care "în vremurile de glorie" depășea lejer două miliarde de afișări, iar în aprilie, hi5 a avut prima lună în care a căzut pe locul al doilea, semn că lucrurile se schimbă.

Rețeaua creată de Zuckerberg a atins, în România, peste 3 milioane de utilizatori, conform statisticilor făcute de FaceBrands.

La un moment Facebook va atinge un apogeu, după care va începe declinul, așa cum s-a întâmplat cu hi5 sau MySpace.

În şapte sau zece ani,  Facebook nu va mai însemna mare lucru, spunea comentatorul Bruce Sterling nu demult.

În afară de faptul că va urma o tendință firească pentru orice rețea de socializare, Facebook se confruntă, în ultima perioadă, cu o atitudine în schimbare a utilizatorilor.

Din ce în ce mai mulți dintre utilizatori încep să-și pună problema că socializarea online nu poate substitui socializarea offline.

Mai mult, au început să fie lansate o serie de campanii și mesaje potrivit cărora Facebook este un pericol pentru viața reală.