Majoritatea fanilor Apple aşteptau cu nerăbdare lansarea tabletei iPad mini, însă aceştia au primit mult mai mult. Americanii au prezentat noi produse iMac, Macbook Pro şi Mac Mini, dar şi a patra generaţie iPad şi iPad mini.
Deşi Apple lansase noul iPad în luna martie a acestui an, compania a decis să lanseze o nouă generaţie după numai şapte luni. A patra generaţie iPad vine cu un procesor A6X, care nu se compară cu ceea ce oferă concurenţa, potrivit oficialilor Apple. Tableta are putere dublă de procesare, însă bateria oferă aceeaşi autonomie de 10 ore. A patra generaţie iPad va costa de la 499 de dolari, varianta de 16GB cu Wi-Fi, iar cea cu 3G va costa de la 629 de dolari.
iPad mini, tableta atât de aşteptată de fani, are un ecran de 7,9 inch, şi doar 7,2 mm grosime. Aceasta este ideală pentru email, pentru a naviga pe net şi pentru a vizualiza fotografii. „Mulţi au încercat să facă tablete mai mici decât iPad-ul dar au eşuat lamentabil”, spun oficialii Apple. Aceştia fac referire la tableta celor de la Google, Nexus 7. Tehnologia din interiorul iPad mini o egalează pe cea de pe iPad 2: procesor A5, cameră de 5 MP, înregistrare video HD, LTE, Wi/Fi, conector Lightining . Bateria are, de asemenea, o autonomie 10 ore.
Comenzile încep pe 26 octombrie (livrările pe 2 noiembrie), dată când va fi lansat sistemul de operare Microsoft Windows 8, iar cea mai ieftină tabletă costă 329 de dolari oferind un spațiu de stocare de 16 GB și conectivitate Wi-Fi. Variantele de 32 de GB și 64 de GB costă 429 de dolari, respectiv 519 dolari. Varianta 3G va fi disponibilă peste două săptămâni.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/hf3VIWy89nI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>